Qu-24 of de Qu-16 Allen en Heath

Wat zijn de verschillen tussen de mengtafel Qu-16 en de Qu-24 van Allen & Heath.

De Allen & Heath QU-16 is de kleinere versie van de QU-24 digitale mixer. Het belangrijkste verschil is natuurlijk het aantal kanalen, waarbij de Qu-16 respectievelijk 16 kanaals is en de Qu-24 heeft de beschikking over 24 kanalen.

De 24 is verassend gemakkelijk te gebruiken. Hij heeft 25 ALPS motorfaders, 1 voor de master en 24 met een dubbele functie. Deze bedienen niet alleen de volumes van de kanalen, maar via een schakelaar ook de bussen, FX-sends, en FX returns. Een 3e configuratie van de faders kun je volledig naar wens instellen.
Via de SuperStrip kun je voor elk kanaal bijvoorbeeld de gain, een parametrische EQ, panning en dynamics bedienen, en dankzij het duidelijke MultiColor touchscreen lees je de waardes af en heeft u toegang tot extra parameters, zoals routing-, effect- en systeeminstellingen.


Download -> Allen Heath QU handleiding
 

Grootste verschillen

Een van de belangrijkste upgrades van de Allen & Heath 24 zijn meer handige SoftKeys. De 24 kanaals mixer heeft er 10 in plaats van 4 bij de 16 kanaals versie. Deze knoppen kunt u aan verschillende functies toewijzen, zoals het muten van een groep en het beheren van Scenes. Daarnaast heeft de 24 groep en matrix masters.

De Allen & Heath 24 heeft de QU-Drive USB interface, waarmee je een stereo signaal kunt streamen (zelfs meerdere kanalen als je een Mac computer gebruikt) of waarmee je ook tweesporen opnames kunt maken in WAV- formaat, direct naar een USB drive.
De interface kun je ook gebruiken systeem informatie mee te versturen, bijvoorbeeld scene en bibliotheek gegevens, en het updaten van de firmware.

Deze 24 maakt gebruik van het dSNAKE protocol. Dankzij dit systeem kun je via een ethernetkabel expansie-racks en monitoring systemen zoals het ME systeem van Allen & Heath aansturen.

Dit systeem bestaat uit ME-1 Personal Mixers en een 10-voudige Monitor Hub, waarmee je elke muzikant of elk bandlid zijn eigen monitormix kan laten instellen. De signalen lopen via een Cat 5 kabel, zodat je een low latency audioverbinding hebt zonder losse kabels.

De 24 en de 16 zijn natuurlijk op afstand te bedienen dankzij de gratis Qu-Pad app welke gemakkelijk te installeren is op een Ipad. Extra handig, de 24 heeft een speciaal ‘plankje’ voor de Ipad.

Bekijk hier al onze Allen & Heath verhuur artikelen

Crew Licht en Geluid
There are no products